Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Županija izrađuje Studiju o postojećem stanju maslinarstva i uljarstva

Dubrovačko-neretvanska zupanija potpisala je Ugovor s Zavodom za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku o izradi Studije o postojećem stanju maslinarstva i uljarstva na području Županije i planskim mjerama unaprijeđenja. Vrijednost ovog ugovora je 92 500,00 kuna s PDV-om.

Uz već izrađene Studiju razvoja vinogradarstva i vinarstva i Analizu stanja sektora pčelarstva Županija želi stručno obraditi stanje u maslinsrstvu i koncept razvoja.

Županijska razvoja strategija, uz ostale poljoprivredne kulture, definira maslinarstvo kao važnu gospodarsko – tradicijsku poljoprivrednu granu.

Maslinarstvo je danas također izuzetno važno u turističko gospodarskom smislu, međutim problem stvaraju nedovoljno okrupljene čestice zemlje na kojima se ne mogu postići veće količine i znatno veća zastupljenost masline. Upravo zato, važno je maslinarstvo i uljarstvo razvijati kroz brendiranje odnosno pozicioniranje na tržistu kako bi cjenovna vrijednost pratila kvalitetu našeg maslinovog ulja, čime bi se kompenzirala manja količnia maslina odnono ulja.

Upravo zbog te činjenice potrebno je izraditi presjek stanja s planskim mjerama unapređenja kako bi se maslinarstvo održalo kao glavna tradicijsko povijesna grana, čim će se nesumnjivo doprinijeti kroz ovu studiju.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn