Petak, 29 Ožujak 2024
Tamburaši Župe sv. Marije Magdalene iz Mandaljene nastupili na 22. Memorijalu Hrvoja Majića u Vinkovcima

Tamburaši Župe sv. Marije Magdalene iz Mandaljene nastupili na 22. Memorijalu Hrvoja Majića u Vinkovcima

Tamburaški sastav  Župe sv. Marije Magdalene iz Mandaljene prošlog je tjedna boravio u Vinkovcima gdje je nastupio na tradicionalnom okupljanju tamburaša  u sjećanje na vrsnog primaša i instrumentalista, prerano preminulog Hrvoja Majića.

Primaš nekadašnjih Zlatnih dukata, Vinkovčanin Hrvoje Majić bio je tamburaški virtuoz svoga vremena, a Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima kao hommage njegovoj umjetnosti i ove je godine upriličio koncert tamburaške instrumentalne glazbe u sklopu Memorijala na kojem su uz župske tamburaše nastupili Duo Filip Kovačić na braču i Branimir Pepić na klaviru, Tamburaški orkestar OŠ Josipa Runjanina Vinkovci, Zagrebački tamburaški kvartet, TS Daj šta daš i Bit će skoro propast sveta, najbolji romski tamburaški sastav iz Deronja.

Tamburaški sastav iz Župe Mandaljena je osnovan 1993. godine, a kroz njega su prošle mnoge generacije djece i omladine. Tijekom proteklih 29 godine redovito je svake nedjelje svirao na svetoj misi (osim kroz nekoliko mjeseci tijekom pandemije. Cijelo vrijeme postojanja orkestar vodi ing. Ivo Vlašić.



Slike ustupio portal Novosti.hr

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr