Četvrtak, 25 Travanj 2024
Nakon mjesec dana igranja završila Liga Fifa 22 Udruge mladih Ponat, pobjednik ekipa Moka 86

Nakon mjesec dana igranja završila Liga Fifa 22 Udruge mladih Ponat, pobjednik ekipa Moka 86

Nakon mjesec dana igranja u utorak je završila liga Fifa 22 koju je organizirala Udruga mladih Ponat. U prvom dijelu liga se igrala u dvije skupine sa po 10 ekipa iz kojih je dalje prošlo 6 najboljih. Domaćini ovog natjecanja su bili One Suite i Caffe bar Catamaran u kojima se okupljalo pedesetak igrača željnih dokazivanja u najpopularnijoj e-sport igri.

Zadnji dan lige igrala se nokaut faza, a promjena raspoloženja se mogla osjetiti u samom startu svakog meča, jer svakoj ekipi je postalo jasnije da se približavaju glavnoj nagradi. Utakmice su bile puno napetije nego u grupnoj fazi, pazilo se na svaki napad, na svaku obranu, a ruka je znala više puta zadrhtati u ključnim momentima.

Ekipe Tha Hood i Sustjepano Bernabeu relativno lagano su prošle prve prepreke.  Moka 86 uspjela je proći tek u produžecima, a Gorica pobjedom u napetoj penal seriji.

Četvrtfinale su rutinski odradile ekipe S. Bernabeua i Moke 86, dok je veliko iznenađenje priredila domaća ekipa Tha Hood pobjedom protiv favorita Belvedere. U posljednjem susretu, Batistan i Gorica su krenuli sa remijem u prvom susretu, dok je neobjašnjivi pad koncentracije kumovao pobjedi Batistana od čak 10:0.

U polufinalu, Tha Hood je uvjerljivo izgubio od S. Bernabeua, dok je puno uzbudljiviji meč bio između Moke 86 i Batistana. Nakon rovovske borbe i remija u prvoj utakmici, Moka 86 pred sami kraj susreta postiže gol koji ih je odveo u finale!

U finalu je od početka dominirala ekipa Moka 86 koja je brzo povela, pa povećala vodstvo i čuvala ga do kraja za konačnu pobjedu od 2:1 i osvajanje ovogodišnje FIFA lige.

- Moramo čestitati još jednom Peru Stanošu i Antunu Mrdalu na odličnoj igri i osvojenom PS5, a Nikoli Šakiću iz drugoplasirane ekipe na tituli najboljeg strijelca sa 24 pogotka! Još jedan turnir je iza nas. Iako je bilo problema u organizaciji, Ponat poručuje da se sve brzo zaboravi nakon što se odradi finale i vidi koliki je interes pobudio ovaj turnir. Nemojte nam što zamjeriti, jer tu smo da se svi skupa družimo i zezamo, a na kraju netko nešto i osvoji. Hvala svim ekipama, hvala posudiocima joysticka,  hvala One Suite Hotelu i Caffe baru Catamaran na ugošćivanju i hvala svima koji su nas pratili i navijali - poručuju iz Udruge mladih Ponat.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr