Ispiši ovu stranicu
Dubrovačke ljetne igre pozivaju građane: Dođite po ulaznice za Svečano otvaranje Igara

Dubrovačke ljetne igre pozivaju građane: Dođite po ulaznice za Svečano otvaranje Igara

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u subotu, 10. srpnja u 21:00 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 72. Dubrovačke ljetne igre, koje će se i ove godine tradicionalno održavati do 25. kolovoza. Za prisustvovanje ceremoniji potrebna je EU digitalna COVID potvrda ili drugi validni dokaz o cijepljenju, negativnom rezultatu testa ili oporavku od infekcije.

Nastavljajući lani započetu praksu, Dubrovačke ljetne igre pozivaju građane koji bi željeli prisustvovati Svečanom otvaranju ispred crkve sv. Vlaha, a ispunjavaju gore navedene kriterije, da ulaznice preuzmu na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) od sutra, 8. srpnja, od 9:00 do 21:30.

Ovogodišnju ceremoniju Svečanog otvaranja režirat će Hrvoje Korbar, a na njoj će nastupiti članovi Festivalskog dramskog ansambla, članovi Folklornog ansambla Linđo te studenti glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Pod dirigentskom palicom maestra Stjepana Vugera glazbu će izvoditi Dubrovački simfonijski orkestar i udaraljkaški kvartet Percussion Club kojeg čine Ivana Kuljerić Bilić, Nikola Krbanyevitch, Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre. Svečano otvaranje 72. Igara moći će se pratiti i putem izravnog prijenosa na Prvom programu HTV-a.