Četvrtak, 25 Travanj 2024
Dramska uspješnica 71. Igara Držićeva „Grižula“ od ponedjeljka ponovno u parku Gradac

Dramska uspješnica 71. Igara Držićeva „Grižula“ od ponedjeljka ponovno u parku Gradac

Dramska uspješnica 71. Igara, Držićeva „Grižula“ u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, igrat će i ovog festivalskog ljeta u parku Gradac, a na rasporedu je u ponedjeljak, utorak i srijedu, 2., 3. i 4. kolovoza u 21:30 sati.

Komedija „Grižula“ Marina Držića s igrom zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, nalik onoj iz Shakespeareova „Sna ljetne noći“, dijelom pripada pastoralnoj tradiciji. Držićeva moralna pouka i opomena publici je da kad obični ljudi prijeđu granice koje su im kao ljudima određene i dođu u dodir s nadnaravnim vilinskim svijetom, oni postaju komične žrtve nemira i nesporazuma. No ta vječita ljudska potraga za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec dijelom je studija lokalnog mentaliteta te su kroz nju protkani motivi dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova.

Premijera „Grižule“ održana je 20. kolovoza prošle godine na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu projekta „Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Nataši Dangubić uloga Omakale donijela je nominaciju za Nagradu Studio u kategoriji najbolje ženske uloge, a Anici Kontić uloga Grube donijela je nominacije za prestižnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice te za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

Ulaznice su dostupne online na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30 sati te na lokacijama izvedbi dva sata uoči početka programa. Uz kupnju Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.