Ispiši ovu stranicu
Priopćenje Karnevalskog kriznoga stožera za subotu 23. siječnja; Imamo samo 31,7 posto karnevalski pozitivnih

Priopćenje Karnevalskog kriznoga stožera za subotu 23. siječnja; Imamo samo 31,7 posto karnevalski pozitivnih

Na redovnoj sjednici Karnevalskog kriznog stožera Župskog karnevala konstatirano je da u Župi imamo 31,7 % karnevalski pozitivnih, 58,1% je neodlučno, a 17,4 % izrazito negativno prema karnevalu.

Normabel treba 76% stanovnika Župe, a ostali imaju druge stimulanse.

Prijave za čipiranje su počele. Požurite jer prvih 105 prijavljenih dobiva besplatne tablete protiv bolova i mučnine.

Karnevalski virus je ove godine izrazito slab i moguće je ponavljanje stanja iz 2018. godine.  Kako se to ne bi dogodilo, angažirani su međunarodno priznati stručnjaci iz različitih razdoblja i područja karnevalskog djelovanja, te je usuglašena strategija karnevalskoga djelovanja za područje Župe u razdoblju do 16.2.2021.

1. U suradnji sa Župčica portalom organizira se natječaj za najvrjednije stare karnevalske fotografije. Pošaljite stare karnevalske fotografije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ako znate, navedite godinu kad je snimljena, mjesto i imena osoba koja su na njoj.
Poseban ocjenjivački sud će odabrati najvrjednije fotografije i nagraditi njihove vlasnike.  

2. Dječje maškarate će se održati u „balončićima“, posebno za grupe vrtićkog uzrasta, a posebno za učenike od 1.- 4. razreda OŠ i to u suradnji s Vrtićem Župa dubrovačka i Osnovnom školom Župa dubrovačka u okviru njihovog redovnog rada.

3. U najvećem župskom prodajnom centru izložit će se iza Svetoga Vlaha likovni radovi učenika župske osnovne škole na temu karnevala. Najbolje će odabrati poseban ocjenjivački sud i bit će nagrađeni.

4. Na Trgu Župskog karnevala renomirani karnevalski stvaraoci uskoro će prezentirati svoje instalacije.

5. Preporučujemo povratak tradiciji i maškaravanje po selu. Obucite paletun naopako, zamrčite se, stavite maskice i veselite se.

#ostanizdraveglave

Župski karnevo