Četvrtak, 18 Travanj 2024
Međunarodna skupina digitalnih nomada uživala u vinogradima i maslinicima u podnožju Malaštice

Međunarodna skupina digitalnih nomada uživala u vinogradima i maslinicima u podnožju Malaštice

Proteklog vikenda održan je prvi događaj iz programa Digital Discovery of Dubrovnik za digitalne nomade „Gems of Vardia“. Program je započeo  u podnožju Malaštice gdje su nomadi krenuli prema vinogradima i maslinicima uživajući u jedinstvenom i očaravajućem pogledu na Župu dubrovačku. Međunarodna skupina nomada izbliza se upoznala s obradom maslina i vinograda, kao i samom proizvodnjom dvaju najtradicionalnijih proizvoda u regiji, maslinova ulja i vina. Nomadi su imali priliku i degustirati  ulje i vino u jedinstvenom ambijentu.

-  Kad sam vidio toliko nasmiješenih lica dok sam objašnjavao povijest proizvodnje vina i maslinovog ulja, znao sam da uživaju i istinski se vesele obilasku mog vinograda i maslinika - rekao je Ivica Vlašić domaćin programa u kojem je sudjelovao je veliki broj nomada iz raznih krajeva svijeta, od SAD-a, Velike Britanije, Australije do Ekvadora.

Njihovi profili na društvenim mrežama i blogovi ispunjeni su iskustvima, fotografijama i videozapisima gdje aktivno promoviraju destinaciju.