Četvrtak, 19 Svi 2022
Boćarice iz Čibače proslavile prvi rođendan; "Igramo, zabavljamo se i mislimo tako i nastavit" (FOTO)

Boćarice iz Čibače proslavile prvi rođendan; "Igramo, zabavljamo se i mislimo tako i nastavit" (FOTO)

Ženska boćarska ekipa Boćarice iz Čibače proslavila je jučer prvi rođendan. Počele su s treniranjem 17. rujna prošle godine, a na ideju za osnivanjem ženske boćarske ekipe su došle oko mjesec dana prije tijekom zajedničkog izleta na Elafite kada su u Suđurđu na Šipanu neke od njih zaigrale na boćarskom terenu.

Od 17 tada upisanih boćarica danas ih trenira 15, a kroz prošlu godinu su nabavile dresove, bedževe i male ženske boće.

- Dosada smo imale 74 treninga i to većinu u Čibači, četiri na Donjem Brgatu, 13 u Kuparima te po jedan na Lokrumu i u Stonu. Igrale smo u Platu, na otvaranju njihovog terena, u Kuparima na otvaranju obnovljenih terena, igrale smo i u Stonu, na Lokrumu gdje smo bile na jednodnevnom izletu.  Uvijek igramo između sebe, i to  „zelene“ i „crvene“.

U ovo doba korone, igranje boća nam je super jer se igra na otvorenom. Sve spadamo u rizičnu skupinu i većina nas je cijepljena. Osnovna pravila poštujemo, ali nam je najvažnije druženje, rekreacija, zabava. Često su naše greške u igranju, najveći povod za smijeh i zabavu. Svima nam je drago igrati jer je to i lijep vid rekreacije - rekla je voditeljica boćarica Sonja Mišić.

Proslava rođendana je počela zajedničkim fotografiranjem sa „Župkom“ na Šetnici u Srebrenom, a nastavljena na terenu u Čibači. Igru su otvorile one boćarice koje su prve zaigrale prošlo ljeto u Suđurđu na Šipanu, a zatim Boćarice u dvije ture. Naravno nije izostala ni rođendanska torta, stigla je i večera iz Pizzerije... a najveće iznenađenje su bile nove boće.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik