Četvrtak, 19 Svi 2022
"72 sata bez kompromisa" - Likovima iz crtića oslikani zidovi dječjeg parka župskog vrtića (FOTO)

"72 sata bez kompromisa" - Likovima iz crtića oslikani zidovi dječjeg parka župskog vrtića (FOTO)

Drugi dan najvećeg volonterskog projekta u Hrvatskoj “72 sata bez kompromisa”, volonteri nesebično darovali svoje vrijeme uređenju zidova dječjeg parka župskog vrtića u Srebrenom. Odlučili su se za likove iz domaćih crtića pa će djecu s murala na zidu ovog parka ubuduće gledati Šegrt Hlapić i njegova družina. U tome im je i pomogla sama Općina koja je pripremila zid za crtanje, ispunila rupe te postavila temeljnu boju, a nakon toga volonteri su došli isrctati dječje motive iz crtića.  Ovim putem volonteri se zahvaljuju Općini Župi dubrovačka na ugodnoj i jednostavnoj organizaciji, te željno iščekuju ponedjeljak kada će djeca doći u vrtić i ugledati novi izgled svog parka. 

Volonteri će i sutra, u nedjelju 17. listopada, nastaviti s kreativnim radionicama sa skautima Odreda Gospe od obrane gdje će pripremati kreativne čestitke i poruke korisnicima domova za starije. Nakon toga, u 18h u crkvi sv. Mihajla, uslijedit će Misa zahvalnica za održani projekt i ujedno završnica ovogodišnjeg projekta. Poslije mise uslijedit će koncert klape Kaše i roštilj za zahvalu svim volonterima i suradnicima koji su sudjelovali na ovogodišnjem projektu.

"72 sata bez kompromisa" je međunarodna volonterska akcija koja je započela davne 1995. godine u Njemačkoj. Otada se svake godine broj volontera, akcija i uključenih država povećava. Zasad je u projekt uključeno 10 europskih zemalja. Hrvatska je u projekt uključena već osmu godinu zaredom, a svake godine se broj uključenih gradova i općina povećava.

Nanašem području u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU), a u suradnji s Caritasom i Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije ovogodišnjoj se akciji pridružilo stotinjak volontera.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr