Nedjelja, 29 Studeni 2020
Prijavite se radionice Dubrovačkih knjižnica 'Učimo dubrovački' s Lukom Paljetkom

Prijavite se radionice Dubrovačkih knjižnica 'Učimo dubrovački' s Lukom Paljetkom

Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice „Učimo dubrovački“, edukativni program za skupinu od petnaestak polaznika koja želi bolje upoznati povijest i kulturu Dubrovnika, a osobito lik Marina Držića. Skupina će se sastajati jednom tjedno i radeći s akademikom Lukom Paljetkom obrađivati više i manje poznate Držićeve tekstove.

Osim lika i djela Marina Držića polaznici će se upoznati s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike i  razdoblja renesanse te imati priliku čuti podatke koje za vrijeme redovitog školovanja možda nisu čuli. Radeći na tekstovima upoznat će se  s Držićevim jezikom, njegovim specifičnostima i mogućnostima upotrebe. Poželjno je da polaznici prisustvuju svim radionicama kako bi skupina mogla nesmetano napredovati u radu.

Radionice će se održavati u dva ciklusa, u ožujku i travnju te rujnu i listopadu 2020. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 441-999. Prva radionica održat će se u subotu 7. ožujka s početkom u deset sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.