Utorak, 01 Prosinac 2020
Nevia Miloslavić - Flauta je bila ljubav na prvi zvuk (VIDEO)

Nevia Miloslavić - Flauta je bila ljubav na prvi zvuk (VIDEO)

Upornost, disciplina i rad možda su najbolje riječi kojima bismo mogli opisati mladu i talentiranu župsku flautisticu, Neviu Miloslavić, učenicu osmog razreda osnovne škole i šestog razreda glazbene škole Luke  Sorkočevića.

Nevia nam je otvorila vrata svog doma na obiteljskom imanju u Radovini, gdje se u netaknutoj prirodi mirnog kutka Župe svakodnevno čuju zvuci njezine flaute.

Iza Nevie su brojni uspješni nastupi i natjecanja. Redovita su i priznanja te nagrade s kojima se vraća u Župu, poput nedavno održanog međunarodnog natjecanja "Daleki akordi" u Splitu, s kojeg se vratila s osvojenom 1. nagradom.Svoja stečena glazbena umijeća pokazala je i na koncertu najboljih učenika i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održanom prošlog mjeseca u Kazalištu Marina Držića.

Za očekivati je da se tako mlada djevojka pred nastupe bori s tremom, no na takva pitanja Nevia spremno, kao pravi profesionalac odgovara da je lagana trema uvijek prisutna, a ona se uz iskustvo brojnih javnih nastupa s tim jako dobro nosi.Prisjetila se za nas svojih početaka i prvih glazbenih koraka. Nije uvijek bilo lako.

- Dosta sam se puta našla u određenim krizama i poželjela odustati. Sama sam sebi govorila da idem dalje i da ću se potruditi još malo. Sada, kad pogledam unatrag, drago mi je da sam uvijek nastavljala, bilo bi mi žao da sam odustala.

U konačnici je prevladala ogromna ljubav prema glazbi.

- Trenutačno se vidim samo u glazbi, to je ono što najviše volim raditi. Želja mi je postati profesorica flaute ili pjevačica, važno mi je samo da je povezano uz glazbu.

Nevia svoj glazbeni put kroči pod budnim okom profesorice Đive Kušelj, a koliko je važno da dobar učenik ima dobrog učitelja, najbolji je pokazatelj ono što ona kaže o svojim uzorima.

- Imam mnogo uzora, ali moja profesorica je prvenstveno moj uzor. Odlična je u tome što radi i zaista sam sretna što uz nju učim.

Uz Neviu je uvijek i najvjernija publika, njezina obitelj, roditelji i sestre koje nerijetko razveseli nekom kompozicijom.

- Često sviram i pjevam obitelji i u društvu, kad se ovako okupimo na nekim prigodama.Svestrana, kakva jest neko je vrijeme bila i predvodnica župskih mažoretki.

- Jedno sam vrijeme išla privatno na satove harmonike, na folklor, bila sam u mažoretkama, ali odustala sam od svih tih obaveza jer jednostavno nisam stizala. Svakodnevno idem u muzičku i vježbam pa mi i ne ostaje baš puno slobodnog vremena.

Flauta je bila ljubav na prvi zvuk.

- Strašno mi se sviđalo kako flauta zvuči. Rekla sam sama sebi da je taj instrument ono što želim i ako tu ne upadnem da odustajem i da ću se ispisati. Na moju sreću sam upala i danas sam tu gdje jesam.

Da, na njenu sreću, ali i sreću svih nas koji smo je imali prilike slušati kao i onih koji će tu priliku tek imati. A mi odlazimo od Nevie s potvrdom da glazba zaista oplemenjuje naše živote.


Video sadržaj

  • Video sadržaj