Četvrtak, 25 Travanj 2024
Župsko ljeto 2020. će se ipak održati - Kratki program od sredine kolovoza do kraja rujna

Župsko ljeto 2020. će se ipak održati - Kratki program od sredine kolovoza do kraja rujna

Programom "Pjesma u konobi" Tria Estam na šetnici u Mlinima i nastupom Željka Mirovića na Šetnici u Srebrenom sinoć je počelo ovogodišnje Župsko ljeto. Zbog svima nam poznatih razloga, posljedica pandemije koronavirusa, umjesto predviđenog bogatog programa manifestacije u godini u kojoj župski turizam slavi 100 godina organiziranog postojanja, ovogodišnja manifestacija će imati 26 izvedbi od sredine kolovoza do kraja rujna.

- S obzirom na novonastalu situaciju pojave pandemije korona virusa i Turističke zajednice su morale prilagoditi svoje aktivnosti. Usprkos trenutnoj situaciji, a poštujući upute HZJZ za održavanje manifestacija, odlučili smo ostvariti barem kratki program Župskog ljeta 2020.
Zbog velike obljetnice, proslave 100 godina organiziranog turizma u Župi dubrovačkoj, ova nam situacija posebno teško pada. Planovi su bili veliki što se tiče programa odnosno manifestacija, ali radi se ipak o višoj sili koja nam je zaustavila ostvarenje istih. Obljetnica 100 godina organiziranog turizma će se, nadam se, ove godine obilježiti skromno, a proslavu ćemo ostaviti za zdravija vremena - rekla je Anamarija Kusalo, direktorica Turističke zajednice općine Župa dubrovačka.