Srijeda, 22 Rujan 2021
Prvo mjesto stručnog žirija; Subrenum pobjednik 16. Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj

Prvo mjesto stručnog žirija; Subrenum pobjednik 16. Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj

Klapa Subrenum pobjednik je sinoć održanog 16. Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj. Festival koji je već godinama makarski brend, održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a otvorio ga je makarski gradonačelnik Zoran Paunović.
Izvedbom po dvije skladbe na Festivalu su nastupile klape uz instrumentalnu gitarsku i mandolinsku pratnju.

Sjajnu izvedbu Subrenuma koji se predstavio s pjesmama „More je moja sudbina „ i „Tija bi te jubit mala“ publika je pozdravila ovacijama i dugim pljeskom, a stručni sud najvećim brojem glasova.

Prema bodovima stručnog ocjenjivačkog suda najveći broj bodova osvojila je klapa Subrenum, nakon kojih slijedi  klapa Kaše i na trećem klapa Munita – sve tri klape su dobitnice zlatne plakete. Zadarska Munita je osvojila najviše glasova publike.

Srebrenu plaketu dobila je klapa Marineta, a brončanu Bonaca, Dalmatinski bardi i Partenca.
Stiliziranu lampu s grbom grada Makarske, Subrenumu je uručio i na pobjedi čestitao gradonačelnik grada Makarske Zoran Paunović.
Tradicionalni Festival klapa uz mandoline i gitare, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, organizirali su Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske.

foto: Klapa Subrenum

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre