Ispiši ovu stranicu
Fotoreportaža sa "Trke preko Krke" - Nagrada Skradina otvorila automobilističku sezonu (FOTO/VIDEO)

Fotoreportaža sa "Trke preko Krke" - Nagrada Skradina otvorila automobilističku sezonu (FOTO/VIDEO)

Odličan automobilistički vikend u Skradinu. Uz obalu Krke više od stotine vozača i automobila nastupilo je na 14. Nagradi Grada Skradina, prvoj međunarodnoj brdskoj utrci u Europi nakon prekida sportskih natjecanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.  Kako kažu organizatori iz šibenskog Auto kluba Mihovil uz stazu se okupilo 6.000 gledatelja, čemu je najviše pridonijela najatraktivnija startna lista u povijesti utrke s čak šest formula. Naime, zbog otkazivanja utrka prvenstva Europe u Skradinu su priliku da voze iskoristila mnoga zvučna imena ovog sporta  među kojima je najjače ime Talijan Simone Faggioli jedanaest puta bio prvak Europe u kategoriji II.

Ipak najbrži na 14. Nagradi Grada Skradina je bio drugi talijan dvostruki europski prvak Christian Merli (OSELLA FA30ZYTEK LRM), Faggioli (NORMA M20FC) je bio drugi, a treći njihov sunarodnjak Diego De Gasperi (OSELLA FA30).

U konkurenciji prvenstva Hrvatske najbolji u kategoriji I je Dejan Dimitrijević (SEAT LEON R32T) , a u kategoriji II Laszlo Szasz (REYNARD F.3000 Zytek) .  Đivo Franić (Dubrovnik Racing) je najbolji i u grupi N, prvi u grupi A je bio Matija Jurišić (Ri Autosport), a u grupi E Dejan Dimitrijević (Velika Gorica).

Auto klub Župa dubrovačka je u novu sezonu ušao u izmijenjenom sastavu, u odnosu na ekipu koja je lani osvojila naslov prvaka Hrvatske na brdskim stazama na ovoj utrci nije bilo Marija Jurišića i Denisa Niševića, pa tako ni većih ambicija. želja kluba u ovoj sezoni je ostati u vrhu i biti među prva tri na brdskim stazama.

U Skradinu su za župski klub nastupila četiri vozača; Marijo Barović s posuđenom Škodom Fabiom 1.4 je pobijedio u klasi A6, Ivan Jaranović (VW Golf II 1.6) je bio drugi u klasi E1 15, a Ivan Petrušić (Peugeot 106 Rallye 1.3) treći u N1. Antonio Hernaut (Opel Corsa) je pobjednik je u utrci povijesnih automobila.  Ovi rezultati su AK Župu dobrovačku doveli na drugo mjesto u u poretku klubova s ukupno 53 boda. Prvi je uvjerljivo Dubrovnik Racing sa 73 boda.

- Zadovoljan sam jer smo u nastupili samo s tri vozača u konkurenciji prvenstva Hrvatske, od ove sezone klupski ne očekujemo puno, cilj nam je biti među tri najbolja, nadam se da ćemo do sljedećih utrka uspjeti napraviti druge aute i nastupiti kompletni - rekao je predsjednik kluba Marijo Barović čiju cijelu izjavu možete pogledati u videoprilogu ŽuTV-a


Video sadržaj