Petak, 19 Travanj 2024
Vedran Mezei predstavio englesko izdanje svoje knjige i program „Šetnje kroz povijest Mlina“ (FOTOGALERIJA)

Vedran Mezei predstavio englesko izdanje svoje knjige i program „Šetnje kroz povijest Mlina“ (FOTOGALERIJA)

Na taraci ljetnikovca u Beterini večeras je predstavljeno englesko izdanje knjige „Treći ključ“ čija se radnja velikim dijelom odvija na ovom povijesnom lokalitetu. Predstavljajući knjigu autor je istaknuo kako je večerašnji događaj prvenstveno humanitarnog karaktera na kojem posjetitelji kupnjom knjige i dobrotvornim prilogom doniraju sredstva za pomoć pri liječenju za našoj sumještanki Ivani Štajduhar. U tu svrhu Mezei je osigurao 50 primjeraka knjige a cjelokupni prihod od prodaje je namijenjen za pomoć Ivani Štajduhar.

Kroz program "Tajne stare kuće u Beterini" Vedran Mezei je održao kratko predavanje o prošlosti ljetnikovca Bettera te predstavio program „Šetnje kroz povijest Mlina“ kojeg čine organizirani obilasci lokacija sa zanimljivim pričama iz povijesti mjesta uz poseban naglasak na događaje, mjesta i osobe koji se spominju u knjizi „Treći ključ“.

Voditeljica večerašnjeg programa je bila Suzi Sokol, a u čitanju odlomaka iz knjige glazbenu podlogu joj je pružila mlada župska flautistica Nevia Miloslavić. O engleskom izdanju knjige je govorila i prevoditeljica Vesna Čelebić, a program je pratila i degustacija vina vinarije Zoro.  Događaj je organiziran uz pomoć  Općine Župa dubrovačka, TZO Župa dubrovačka, hotela Astarea i udruge Kurenat, a zbog ograničenog broja posjetitelja je podijeljen u dva dijela, pa će se isti program na taraci ljetnikovca Bettera s početkom u 19.30 sati održati i sutra.