Ispiši ovu stranicu
U Srebrenom završeni "Dani hrvatskog turizma" - Dodijeljene nagrade za najbolje u turizmu (FOTOGALERIJA)

U Srebrenom završeni "Dani hrvatskog turizma" - Dodijeljene nagrade za najbolje u turizmu (FOTOGALERIJA)

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su u Župi dubrovačkoj dodijeljene turističke nagrade za najbolje u turizmu. Ukupno je dodijeljeno 27 nagrada za ljude u turizmu uključujući nagrade „Anton Štifanić“, nagradu za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos turističkoj 2021. godini.

- Hrvatski turizam ove godine je pokazao kako unatoč svima okolnostima uz dobru pripremu, kvalitetnu suradnju i prilagodljivost zajednički možemo ostvariti rezultate koji se mogu svrstati među najbolje u hrvatskoj turističkoj povijesti. Stoga bih ovim putem željela čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam činite boljim i što svojim entuzijazmom dajete primjer svima. No, kako bi bili najbolji uvijek trebamo stremiti prema boljem i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na ono što je iza nas, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem kako zajednički djelovanjem možemo hrvatski turizam u budućnosti učiniti još uspješnijim te time dati još jedan zamašnjak cjelokupnom razvoju hrvatskog gospodarstva i razvoju lokalnih sredina u koje je utkana tradicija turizma - istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  je čestitao  gospodinu Miroslavu Dragičeviću, kojem je uručio je nagradu za životno djelo te svim ostalim dobitnicima ovogodišnjih turističkih nagrada.
 
Zahvalio je ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na organizaciji te direktoru Hrvatske turističke zajednice Kristijanu Staničiću, predsjedniku HGK Luki Buriloviću kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol tijekom proteklih godinu dana.

- U tom razdoblju bili su ogromni izazovi pred Hrvatskom, pred našim gospodarstvom, pred cijelim turističkim sektorom. Ova, 2021. godina pokazala je snagu, rad, trud, žilavost, otpornost, kvalitetnu pripremu sezone i gledajući brojeve o kojima smo govorili danas tijekom dana, a osobito na jutrošnjoj konferenciji, možemo zaista biti zadovoljni da samo, kada podvučemo crtu, na 75 posto rezultata rekordne turističke sezone iz 2019. godine"- rekao je Plenković

 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr