Srijeda, 29 Studeni 2023
Druga neprospavana noć; Nošena jakim vjetrom vatra se proširila do Postranja (FOTOGALERIJA)

Druga neprospavana noć; Nošena jakim vjetrom vatra se proširila do Postranja (FOTOGALERIJA)

Požar koji se sinoć iza 18 sati ponovo rasplamsao iznad Vrela nošen jakim vjetrom brzo se proširio sve do Postranja. U samo nekoliko minuta vatra je stigla do Krstaca te dalje do Brašine, Petrače i Buića. Kanaderi su se predvečer ponovo vratili na požarište te gasili vatru iznad Brašine, dok se glavnina zemaljskih vatrogasnih snaga okupila kod Buića.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović je pozvao pomoć iz svih dijelova županije a i šire. Tako su uz vatrogasce koji su u Župi od jučer na požarište iznad Baletića stigli članovi DVD-a Korčula, Smokvica, Vela Luka, Blato i Lumbarda, na Brašini su kuće branili vatrogasci iz Metkovića, u Vrelo su stigli vatrogasci s Pelješca, a veliki broj cisterni se uputio i prema Platu te Konavlima.

Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su tijekom večeri upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu bilo oko 130 vatrogasaca.

Gasitelje su Vrelu i kod Buića obišli i župan Nikola Dobroslavić, načelnik Konavala Božo Lasić, te načelnik Nardelli i pročelnik Marić.

Tijekom noći branitelji su požar držali pod kontrolom, od zore kanaderi zalijevaju požarište, ali požar još nije lokaliziran.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede