Četvrtak, 02 Prosinac 2021
Ultimi od poklada; Velika povorka župskih karnevala obišla zdravice kroz Župu (FOTOGALERIJA)

Ultimi od poklada; Velika povorka župskih karnevala obišla zdravice kroz Župu (FOTOGALERIJA)

Povorka župskih karnevala predvođena ovogodišnjim domaćinima Postranjanima tradicionalno se oko dvije ure izapodne okupila kod Doma na Kantulama i krenula u obilazak zdravica kroz Župu.

Prva postaja je bila Općina - Trg ispred Općine gdje je maškarane Župljane dočekao i počastio zamjenik načelnika Mirko Maslać i djelatnici Općine, a upriličen je i kratki zabavni program uz nastup Župske limene glazbe i Mažoretki.

Nakon Općine po prvi put nakon dugo vremena karnevo se uputio Podamline, povorka se okrenula na novom kružnom toku, prošla mimo gumenih stupića i u povratku se zaustavila na zdravici kod Šarića. Poslije Mlina slijedile su Soline i zdravica kod rubineta, a po povratku Vrelo i tratamenat Mlinarskog karnevala.

Riječki karnevo je ove godine zbog korota povorku dočekao u Mandaljeni kod pekare (Kesovija), a nakon Mandaljene uz Gajine se krenulo na obilazak zdravica kroz Postranje. Kako se ove godine zbog korota ne ide na Brgat, povorka završava u Martinovićima, gdje od 20 sati slijedi Ultima maškarana zabava.

  • marketingA1