Srijeda, 22 Rujan 2021
Dva inauguracijska leta između Dubrovnika i New Yorka; United Airlines i Delta Air Lines dovode Amerikance

Dva inauguracijska leta između Dubrovnika i New Yorka; United Airlines i Delta Air Lines dovode Amerikance

U Zračnu luku Dubrovnik sletjela su dva zrakoplova iz New Yorka, američke posjetitelje na naše područje od jučer dovode dvije kompanije United Airlines i Delta Air Lines.

Na inauguracijskom letu United Airlinesa iz New Yorka danas su u Zračnu luku Dubrovnik stigli prvi američki posjetitelji, njih, 214, a tim je povodom upriličena i prigodna svečanost dočeka.  

Prve putnike iz SAD-a u Čilipima su svečano dočekali gradonačelnik Mato Franković, direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije u Američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj Caitlin S. Piper i predstavnici aviokompanije United Airlines – potpredsjednici ove tvrtke Patrick Quayle i David Kinzelman te Bob Schumacher, direktor prodaje. Dočeku su nazočili i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić kao i  brojni drugi predstavnici lokalnih vlasti i institucija.

Inauguracijski let Delta Air Linesa iz New Yorka-JFK sletio je jutros u Dubrovnik u 10:51 sati.

Na letu je pristiglo 225 putnika, što je puni kapacitet aviona, pokazujući popularnost Dubrovnika i Hrvatske za američke posjetitelje. Ponovno otvaranje putovanja sa SAD-om vitalni je poticaj za hrvatski turizam i otvorilo je put Delti da započne s direktnim letovima. Briga o zdravlju i sigurnosti svojih putnika i zajednica u kojima posluje prioritet je zrakoplovne tvrtke Delta Air Lines.

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre