Ponedjeljak, 30 Studeni 2020
Program INTERREG Italy - Croatia; U sklopu projekta „MIMOSA" putem interneta održana dva radna sastanka

Program INTERREG Italy - Croatia; U sklopu projekta „MIMOSA" putem interneta održana dva radna sastanka

U sklopu projekta „MIMOSA –Maritime and Multimodal sustainable passenger transport solutions and services“ koji se provodi u sklopu programa INTERREG Italy- Croatia održana su dva radna sastanka: drugi Steering Committee Meeting te Radni sastanak voditelja radnih paketa. Zbog pandemije COVID-19 sastanci su održani putem interneta.

U projekt MIMOSA je uključeno 19 projektnih partnera iz Italije i Hrvatske gdje su svi prezentirali svoje projektne aktivnosti. Zaključeno je da usprkos problemima uzrokovanih COVID-19, planirane projektne aktivnosti su u laganom zaostatku, ali ništa što bi uzrokovalo veće promjene u primjeni cjelokupnog projekta. Završetak projekta se planira u prosincu 2022. godine.

Dubrovačko-neretvanska županija je ujedno i voditelj Radnog paketa 5 (WP5), a aktivnosti koje će provesti na području Dubrovačko-neretvanske županije su izrađena analiza luka nautičkog turizma, postavljanje liftera na plaže za osobe s posebnim potrebama, izrada Operacijskog plana razvoja cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zajedno s web stranicom Dubrovačko-neretvanske županije te uređenje dijela biciklističkih staza na području Dubrovačko-neretvanske županije.