Srijeda, 24 Travanj 2024
Zavodu za hitnu medicinu županije uručeno pola milijuna kuna vrijedno vozilo Hitne pomoći

Zavodu za hitnu medicinu županije uručeno pola milijuna kuna vrijedno vozilo Hitne pomoći

Župan Nikola Dobroslavić uručio je u četvrtak u Dubrovniku ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luki Luliću ključeve još jednog vozila Hitne pomoći vrijednog gotovo pola milijuna kuna koje će biti raspoređeno u ispostavu u Banićima koja pokriva područje od pola Pelješca do Orašca. Primopredaji je nazočila i savjetnica župana Žaklina Marević sa suradnicima.

Župan Dobroslavić rekao je kako je obnavljanje voznog parka za potrebe ZHM-a dodatni poticaj našoj Hitnoj medicinskoj službi da nastave uspješno obavljati svoj posao.
”Mi smo veoma zadovoljni našim Zavodom, liječnicima, vozačima, tehničarima i sestrama. Imali su teško razdoblje, unatrag godinu i nešto dana, u COVID-19 krizi, koju su zajedno sa drugim zdravstvenim djelatnicima nosili na svojim leđima i hvala im na tome”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ove godine osigurana i Hitna helikopterska služba.
Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu zahvalio se županu na donaciji i poručio kako će i ovo vozilo biti od velikog značaja.

“Ovo je naše 29 vozilo, trudimo se koliko možemo, a nadamo se da ćemo u slijedećoj godini vozni park obnoviti detaljnije, mislim da su se stekli uvjeti i da se gospodarsko stanje popravilo, pa da ćemo ispuniti taj cilj. Jučer sam bio u Zadru, u luci Gaženici gdje je ministar zdravstva potpisao ugovor o nabavi šest brzih brodova za hitnu medicinsku službu. Prvenstvena namjena im je spašavanje na moru, zaštita te spašavanje, ali naravno i hitno medicinsko zbrinjavanje pacijenata s udaljenih otoka. Vrijednost tog ugovora je nešto preko 76 milijuna kuna. Nas će zapasti jedan od tih šest brodova, a njime će upravljati Lučka kapetanija, ali naravno sa pacijentom će uvijek biti medicinski tim. Oni mogu čak djelovati i kad je stanje mora šest, a to su valovi od četiri do šest metara”, poručio je Lulić.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr