Četvrtak, 25 Travanj 2024
Prijem za dobitnike nagrada “Suncokret ruralnog turizma” iz naše županije

Prijem za dobitnike nagrada “Suncokret ruralnog turizma” iz naše županije

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

„Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal. Diljem Dubrovačko-neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije“ – naglasio je župan Nikola Dobroslavić te dodao da Dubrovačko-neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada “Zlatna naranča”, također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.

Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijane Katice projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma. Organizatorica kongresa danas je županu Nikoli Dobroslaviću uručila suncokret kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.

U dubrovačko-neretvansku županiju stigla su četiri suncokreta ruralnog turizma. Restoran “Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG-a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Konavlima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr