Ispiši ovu stranicu
Potpisani ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

Potpisani ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

U palači Ranjina upriličeno je potpisivanje ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Ugovore potpisao župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te nadležnim domovima zdravlja.

‘Nakon dvije godine pauze, evo, s ponosom možemo istaknuti kako nam se vratila turistička sezona i time je važnost ovih ugovora jako velika. Naravno, riječ je o našem programu koji provodimo svake godine i na koji smo jako ponosni, a kako su nam istaknuli i načelnici, ali i čelnici naših zdravstvenih ustanova, ova sufinanciranja od velike su važnosti u ljetnim danima kad je broj ljudi na našem području i nekoliko puta veći. Županija je bila i ostat će partner i našim domovima zdravlja, i našem Zavodu i našim općinama i gradovima’, poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Dodatni medicinski timovi, to jest pripravnost, organizirat će se od 1. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine, i to:

Područje grada Dubrovnika

Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva (2) dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati i jednu (1) pripravnost liječnika.

Područje grada Dubrovnika (povijesna jezgra)

Dubrovačko-neretvanska županija će također i ove godine financirati i jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u povijesnoj jezgri. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra.

Općina Mljet

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Mljet) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Ston

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Ston) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Korčula i Općina Lumbarda

Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula u Korčuli koja čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Orebić

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Zavodu za hitnu medicinu DNŽ (ambulanta Orebić) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Trpanj

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Korčula (ambulanta Trpanj) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Ploče koja čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Vela Luka

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Vela Luka zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Slivno

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Metković koja čine liječnik i medicinska sestra.

Inače, za ovaj model osigurana su sredstva u iznosu od 773 tisuće kuna. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 498 312 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 101 688 kuna, a gradovi i općine sa sveukupnim iznosom od 173 tisuće kuna.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr