Nedjelja, 29 Studeni 2020
Tijekom prošlog tjedna u sedam prometnih nesreća dvije osobe teže, a 10 lakše ozlijeđeno, 581 represivna mjera

Tijekom prošlog tjedna u sedam prometnih nesreća dvije osobe teže, a 10 lakše ozlijeđeno, 581 represivna mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je devet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 581 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 293 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 8 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 58 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.