Ispiši ovu stranicu
U proteklom tjednu poduzeto 386 represivnih mjera, 171 osoba sankcionirana zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu poduzeto 386 represivnih mjera, 171 osoba sankcionirana zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 386 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 171 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 41 mjera poduzeta je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 6 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 17. listopada 32-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen na D-414 u mjestu Mali Ston, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.