Ispiši ovu stranicu
Tjedno izvješće za promet - Najveća novčana kazna izrečena  u Metkoviću 15.300 kuna

Tjedno izvješće za promet - Najveća novčana kazna izrečena u Metkoviću 15.300 kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobila lakše tjelesne ozljede, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom nije bilo prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 761 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 455 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 65 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 42 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjera poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.  
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,36 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 29. travnja, 63-godišnjaku koji je s mopedom dubrovačkih registarskih oznaka prilikom redovne kontrole prometa zaustavljen u ulici Pera Čingrije u Dubrovniku. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od pet tisuća kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna od 15.300,00 kuna izrečena je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 30. travnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.32g/kg. Vozač je odbio preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga, te je isključen iz prometa. Također, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.
Vozaču je izdan prekršajni nalog na gore spomenuti novčani iznos i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseca.