Petak, 29 Ožujak 2024
Tjedno izvješće za promet; 51-godišnjem vozaču zaustavljenom u Komolcu kazna od 22.500,00 kuna

Tjedno izvješće za promet; 51-godišnjem vozaču zaustavljenom u Komolcu kazna od 22.500,00 kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 462 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 224 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 8 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja - poručuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Pelješcu

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 5. ožujka, 26-godišnjem državljaninu Crne Gore koji je s osobnim vozilom crnogorskih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Drače, kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije na području RH.

Najveća novčana kazna izrečena je u Komolcu

Najveća novčana kazna u iznosu od 22.500,00 kuna izrečena je 51-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u četvrtak, 3. ožujka, nešto iza ponoći, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Komolcu.
Utvrđeno je da upravlja osobnim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Također, vozač se odbio podvrgnuti preliminarnom testiranju na opojna sredstva u organizmu te je odbio i uzimanje krvi i urina radi analize. Osim toga, kod njega je pronađena i manja količina marihuane koja je uz potvrdu oduzeta.

Vozač je isključen iz prometa te mu je zbog počinjenih prekršaja izdan prekršajni nalog na gore spomenuti novčani iznos. Osim toga, izrečena mu je i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr