Srijeda, 24 Travanj 2024
U proteklom tjednu jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, poduzeto 451 represivnih mjera

U proteklom tjednu jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, poduzeto 451 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 451 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 176 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 91 mjera poduzeta je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 10 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 43 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,69 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 10. travnja, 38-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Ulici branitelja Dubrovnika.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr