Ispiši ovu stranicu
Turistička zajednica općine poziva privatne iznajmljivače na cijepljenje, prijave do 04. svibnja

Turistička zajednica općine poziva privatne iznajmljivače na cijepljenje, prijave do 04. svibnja

S obzirom na interes i spremnost turističkog sektora za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i imajući na umu kako je cjepivo trenutačno najučinkovitije sredstvo u borbi s pandemijom, Ministarstvo turizma i sporta uputilo je dopis svim lokalnim turističkim zajednicama kako bi se žurno prikupili podaci o zainteresiranim privatnim iznajmljivačima za cijepljenje.

Podaci se upisuju u priloženu tablicu i dostavljaju nadležnoj turističkoj zajednici najkasnije do 04. svibnja. Nakon obrade podataka lokalne turističke zajednice će tako prikupljene podatke dostaviti nadležnim županijskim turističkim zajednicama (najkasnije do 05. svibnja) a one ih nakon obrade proslijediti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo (najkasnije do 07. svibnja).

Nakon primitka zaprimljenih baza podataka o privatnim iznajmljivačima koji se žele cijepiti zavodi za javno zdravstvo će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će biti pravodobno obaviješteni.

Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo  te nadležni lokalni i područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

- Napominjemo da je spomenuto prioritetno cijepljenje dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače - poručuju iz TZO Župa dubrovačka.

Popunjenja tablicu poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tablica 1 - cijepljenje.xlsx