Petak, 19 Travanj 2024
Jutros nema novih pozitivnih u županiji, čekaju se nalazi za 24 uzorka poslana za Zagreb jučer

Jutros nema novih pozitivnih u županiji, čekaju se nalazi za 24 uzorka poslana za Zagreb jučer

Još nisu stigli rezultati za jučer poslane uzorke, tako da je jutros stanje isto kao jučer u Dubrovačko neretvanskoj županiji trenutno imamo 26 pozitivnih. Jučer smo imali prvu izliječenu osobu u našoj županiji.

- Imamo još uvijek stabilnu situaciju, broj pozitivni je isti kao jučer. Građani se dobro pridržavaju propisanih mjera i na tome im zahvaljujem. Imamo jedno kršenje samoizolacije, ali ostali građani svojim ponašanje pridonose uspjehu propisanih mjera - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Ukupno pozi 189 24 nalaza koji se jučer upućenih se još čeka,  još se čekaju rezultati za 24 jučer poslana uzorka. I dalje je sedam hospitaliziranih, a 19 ih je u samoizolaciji. U karanteni su i dalje smještene četiri osobe. U protekla 24 sata smo imali jedno kršenje mjere samoizolacije, svjedoci smo da na području Hrvatske imamo tri osobe koje su preminule od posljedica ove zaraze, nadam da će nam i to biti još jedno dodatno upozorenje i dokaz što se može sve dogoditi ako ne poštujemo sve one mjere koje su nam zadane od strane Nacionalnog stožera - poručio je dožupan Cebalo.

- U Općoj bolnici Dubrovnik se nalazi sedam hospitaliziranih pacijenata s dokaznim Covid 19, svi su dobrog općeg stanja i u izolaciji. Imamo još nekoliko pacijenta koji u izolaciji čekaju nalaze koje ćemo imati tijekom dana. Jučer smo imali prvu izliječenu osobu u našoj županiji. To je ženska osoba kojoj je bris uzet 20-tog ovog mjeseca, četvrta je po redoslijedu bila hospitalizirana njoj je dva puta u razmaku od 48 sati bris bio negativan. Riječ je o pacijentici koju smo jučer pustili na kućnu njegu - rekao je ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić.