Ispiši ovu stranicu
Od ponoći nove strožije mjere za područje cijele Hrvatske, u Varaždinskoj županiji se zatvaraju ugostiteljski objekti

Od ponoći nove strožije mjere za područje cijele Hrvatske, u Varaždinskoj županiji se zatvaraju ugostiteljski objekti

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove strožije mjere koje se primjenjuju od subote od ponoći od 22. studenog, a trajat će do 15. prosinca ove godine.

Novim mjerama  okupljanja na javnim događanjima su ograničena na 25 osoba umjesto dosadašnjih 50, svadbene svečanosti na 15 umjesto 30,
sprovodi na najviše 25 osoba, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Privatne svečanosti su ograničene na 10 osoba umjesto dosadašnjih 15, a za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi, sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja i broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora i za svaku osobu mora biti osigurano 4 četvorna metra površine uz pridržavanje mjere.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat-klubova, a za ugostiteljske objekte kojima nije obustavljen rad radno vrijeme je ograničeno do 22 sata. Ugostiteljski objekti na ulazu moraju imati istaknuti obavijest o najvećem broju ljudi koji smiju biti u objektu, a isto se odnosi i na  trgovine.

Provedbu mjera kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici Državnog inspektorata i Stožera civilne zaštite.

U Varaždinskoj se zabranjuju sva javna događanja i okupljanja na otvorenom na kojima je više od 20 osoba, zabrana svih okupljanja u zatvorenom, zabrane rada svih ugostiteljskih objekata, obustava izložbi, sajmova, sportskih natjecanja, korištenja sportskih terena. Odluke stupaju na snagu danas i vrijede do 4. prosinca.