Petak, 29 Ožujak 2024
Danas u županiji 100 novih slučajeva zaraze - osam iz Župe dubrovačke, preminule dvije osobe

Danas u županiji 100 novih slučajeva zaraze - osam iz Župe dubrovačke, preminule dvije osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Metkovića, 20 iz Dubrovnika, deset iz Opuzena, osam iz Ploča i Župe dubrovačke, pet iz Stona, četiri iz Konavala, Kule Norinske, Orebića i Smokvice, tri iz Korčule, jednoj iz Lumbarde, Pojezerja i Trpnja te pet osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 46 muških i 54 osobe ženskog spola, a 71 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije osobe; jedna ženska osoba iz Metkovića (rođ. 1930.g.) i jedna muška osoba iz Dubrovačkog Primorja (rođ. 1951.g.).

Izliječene su 104 osobe: 37 iz Dubrovnika, 24 iz Metkovića, devet iz Vele Luke, osam iz Kule Norinske, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, i Ploča, tri iz Orebića, dvije iz Blata, Stona i Dubrovačkog primorja, jedna iz Opuzena i Pojezerja i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.
U posljednja 24 sata obrađeno je 460 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60303 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1126 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.