Ispiši ovu stranicu
Generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković; Na području Župe dubrovačke nas očekuju veliki zahvati (FOTO/VIDEO)

Generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković; Na području Župe dubrovačke nas očekuju veliki zahvati (FOTO/VIDEO)

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zajedno sa direktoricom Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama Irinom Puticom, danas je u Općini Župa dubrovačka održao radni sastanak s načelnikom Općine Silviom Nardellijem i suradnicima na temu projekta aglomeracije i početka izgradnje kanalizacijske mreže Čibača, a razgovaralo se i o uređenju korita rijeke Tarante pogotovo u dijelu koji prolazi kroz bivšu VU Kupari. Sastanku su nazočili i predstavnici Vodovoda Dubrovnik predsjednik Uprave  Lukša Matušić i član uprave Vicko Begović.

U izjavi za medije nakon sastanka načelnik Nardelli je podsjetio aje prije nekoliko dana izabran najpovoljniji ponuditelj za prvu fazu kanalizacijske mreže Čibača izabran najpovoljniji ponuditelj, te rekao da će se radovi kako se o nenaseljenom dijelu uz samo rijeku Tarantu izvoditi i tijekom ljetnih mjeseci.

Uz projekt Aglomeracije Župe dubrovačke, Nardelli je istaknuo i aktivnosti Hrvatskih voda koje se odnose na turističku zonu Kupari I.

- Radit će se kompletna rekonstrukcija rijeke Tarante, ali i njenih pritoka. Dobivena je lokacijska dozvola za radove južno od državne ceste D-8 koji su preduvjet za realizaciju turističke zone Kupari I. U Drugoj fazi slijede radovi na sjevernoj strani državne ceste - rekao je Nardelli te podsjetio na katastrofalnu poplavu 2014. i probleme uslijed obilne količine i oborina u tom dijelu Župe.

- Cjelovit projekt uređenja korita Tarante riješit će pitanje odvodnje cijele Župe jer je Taranta sa svojim pritocima glavni kanal oborinske odvodnje za skoro cijelu Župu – naglasio je Nardelli.

-Očekuju nas veliki zahvati na području Župe dubrovačke. Ulažemo velike napore i sredstva u cijeloj županiji. Imamo tri velika EU projekta aglomeracija, a to je Dubrovnik, Ploče, Metković vrijedni milijardu i 600 milijuna kuna, od čega je 850 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava - rekao je Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić odgovorio je na pitanje o spajanju župskog vodoopskrbnog sustava pročistačem u Komolcu.

- U budućnosti je i kroz Aglomeraciju Župa predviđeno spajanje pročistača s izvorištem Duboka ljuta pa će i područje Župe biti pokriveno uređajem – odgovorio je Matušić.

Izjave za medije nakon sastanka donosimo u videoprilogu ŽuTV-a


Video sadržaj