Ispiši ovu stranicu
Postupna uspostava javnog gradskog prijevoza - Libertas od ponedjeljka vraća liniju Dubrovnik - Cavtat

Postupna uspostava javnog gradskog prijevoza - Libertas od ponedjeljka vraća liniju Dubrovnik - Cavtat

Libertas Dubrovnik, sukladno odluci Vlade, od ponedjeljka kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze korona virusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela.

Od ponedjeljka tako ponovno kreće i jedna linija koja prometuje kroz Župu dubrovačku, linija broj 10 Dubrovnik - Cavtat dok ostale župske linije za sada neće voziti. "Desetka" će voziti po prilagođenom privremenom voznom redu s po 15 polazaka iz Grada i Cavtata. Prvi polazak je u 05:00, a zadnji u 20:00 iz Cavtata i u 21:00 iz Dubrovnika.

Do 1. svibnja neće se obavljati naplata, no od 28. travnja za sve korisnike javnog gradskog prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa. Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5530 umirovljenika te 1320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći - mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućiti povlaštena pokazna karta.

S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze korona virusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Libertas će obavljati redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila. Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezinfekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporučuje korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu bit će i kontrolor, a kako bi se osiguralo provođenje mjera. Prvi polazak je u 05:00, a zadnji u 20:00 iz Cavtata i u 21:00 iz Dubrovnika.

S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze korona virusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Libertas će obavljati redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila. Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezifekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporuča korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu biti će i kontrolor, a kako bi se osiguralo provođenje mjera.