Ispiši ovu stranicu
Od 15. do 18. svibnja ponovno privremeno dozvoljeno spaljivanje korova i paljenje vatre na otvorenom prostoru

Od 15. do 18. svibnja ponovno privremeno dozvoljeno spaljivanje korova i paljenje vatre na otvorenom prostoru

Sukladno obavijesti iz Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije potvrđujemo da se na području Općine Župa dubrovačka dozvoljava spaljivanje korova i paljenje vatre na otvorenom prostoru u vremenu od 15. svibnja (petak) do 18. svibnja (ponedjeljak) 2020. godine.

Paljenje vatre je u navedenom razdoblju dozvoljeno isključivo uz prethodno odobrenje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka. Kontakt telefon je 020/486-005.

 Ako postoji neophodna potreba za paljenjem vatre na otvorenom prostoru, fizičke ili pravne osobe dužne o paljenju vatre na otvorenom prostoru izvijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu (DVD Župa dubrovačka) i dostaviti joj sljedeće podatke:

•    Osobne podatke (ime, prezime, OIB, adresa prebivališta podnositelja zahtjeva),
•    Površinu zemljišta na kojem će se ložiti vatra, te udaljenost mjesta loženja od najbliže šume,
•    Vrijeme loženja i broj osoba koje će osiguravati loženje
 Prije paljenja vatre na otvorenom prostoru, a nakon odobrenju nadležne vatrogasne postrojbe, potrebito je poduzeti obvezne preventivne mjere i to:
•    Paljenje provoditi za mirna vremena (bez vjetra).
•    Gorive tvari, koje se spaljuju, moraju se odmaknuti na dovoljnu udaljenost od vodova električne energije, javnih cesta, stambenih i drugih objekata, koje bi vatra i dim mogli ugroziti.
•    Osigurati nazočnog potrebitog broja osoba sposobnih za gašenje požara.
•    Osigurati priručna sredstva za gašenje požara (voda, lopate, grablje i sl.).

Osobe, koje su dobile odobrenje za paljenje vatre na otvorenom prostoru, dužne su, po završetku paljenja,  mjesto paljenja pregledati, ostatke vatre u potpunosti ugasiti i o tome izvijestiti vatrogasnu postrojbu koja je dala odobrenja.