Ispiši ovu stranicu
Građani Hrvatske od 1. lipnja mogu ulaziti u BiH bez bilo kakvih ograničenja vezanih za testiranja

Građani Hrvatske od 1. lipnja mogu ulaziti u BiH bez bilo kakvih ograničenja vezanih za testiranja

Vijeća ministara BiH na svojoj jučerašnjoj sjednici donijelo je odluku da građani Republike Hrvatske od 1. lipnja mogu ulaziti u BiH bez bilo kakvih ograničenja vezanih za testiranja na koronavirus. Bosna i Hercegovina je uz Hrvatsku otvorila granice i sa susjednim državama Srbijom i Crnom Gorom.

Za državljane drugih zemalja osim susjednih BiH je zasad zadržala ograničenja, te oni zbog poslovnih obveza  mogu ući u BiH pod uvjetom  da posjeduju poziv pravne osobe iz BiH i posjeduje potvrdu o negativnom testu na virus SARS-COV-2 ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.
 
Također, Vijeće ministara je informirano da 1. lipnja ove godine prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Međutim u odluci nije navedeno treba li za ulazak u BiH i dalje imati putovnicu. Na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i dalje stoji obavijest objavljena 25.05. prema kojoj je za ulazak u Bosnu i Hercegovinu obavezno posjedovanje putovnice.