Srijeda, 16 Lipanj 2021
Udruga Sigurnost u prometu poziva na radionicu o pružanju prve pomoći, te ulozi hitnosti primjene

Udruga Sigurnost u prometu poziva na radionicu o pružanju prve pomoći, te ulozi hitnosti primjene

Udruga Sigurnost u prometu organizira radionicu o pružanju prve pomoći, te ulozi hitnosti primjene iste koja će se održati sutra, u subotu 6. lipnja u vremenu od 10 do 12 sati u Uvali Lapad (Sunset beach).

- Početkom nove godine zatekle su nas i potresle vijesti o novom broju smrtno stradalih sudionika u prometu, smrtno stradalih mladih sudionika u prometu. Stoga ovo je jako bitno, često se zaboravlja. Naime, prvih šezdeset minuta nakon teške prometne nesreće presudno je za spašavanje života ozlijeđenih. Upravo stoga to je vrijeme nazvano ‘zlatnim satom’, minutama koje život znače, a podrazumijevaju hitnu medicinsku pomoć. Isto tako činjenica je da je dosta građana zaboravilo ili ne poznaje osnove pružanja prve pomoći.

Ovom prilikom će od strane djelatnika Službe hitne medicinske pomoći Dubrovnik sugrađanima biti prezentirano pružanje prve pomoći, uloga hitnosti primjene iste te osnovni savjeti ukoliko bi se našli kao sudionici u teškoj prometnoj nesreći - navodi se u pozivu Denisa Pavele voditelja Udruge Sigurnost u prometu.

Posjetiteljima radionice će se omogućiti i mjerenje  tlaka, te šećera u krvi.

  • marketingA1