Ispiši ovu stranicu
Akcija "Četiri ubojice u prometu“ - Pojačan nadzor vozila i vozača tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana

Akcija "Četiri ubojice u prometu“ - Pojačan nadzor vozila i vozača tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom ove godine bilježi značajno poboljšanje prometne statistike. Broj prometnih nesreća pao je za gotovo 40 posto, broj teško ozlijeđenih osoba smanjen je za 47 posto, dok je broj smrtno stradalih osoba smanjen za 55 posto.
Cilj policije je u još boljoj mjeri povećati razinu sigurnosti cestovnog prometa i time stradavanja sudionika u prometu svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana od 8 do 16 sati, na svim prometnicama u našoj Županiji provesti operativno-preventivna akcija pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“.

U okviru akcije policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji nerijetko dovode do najtežih stradavanja u prometu, a to su prije svega prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ne poštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, ne korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.
Akciji se na području Dubrovnika pridružio i poznati dubrovački glumac Branimir Vidić – Flika koji će sutra u 11 sati na području Lapada (pošta Lapad), zajedno s načelnikom Policijske uprave Ivanom Pavličevićem, vozačima koji u sklopu prometne kontrole ne budu zatečeni u prometnom prekršaju uručiti prigodni poklon.