Ispiši ovu stranicu
"Zasadi drvo ne budi panj!" - Župa dubrovačka u Danima kolektivne sadnje drveća

"Zasadi drvo ne budi panj!" - Župa dubrovačka u Danima kolektivne sadnje drveća

Župa dubrovačka uključila se u građansku inicijativu kolektivne sadnje drveća pod nazivom „ Zasadi drvo ne budi panj! “ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Koordinatorica projekta Perica Miloslavić uz podršku Općine Župa dubrovačka potaknula je  građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana  na  javnim površinama Općine Župa zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju Župe dubrovačke i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

Općina Župa dubrovačka kao i mnogobrojne pravne i fizičke osobe s područja Župe donirale su sadnice za ovaj projekt.

 Prva od aktivnosti  odvija se u četvrtak 24. listopada u Parku Striježice od 09-16 h  kad će se  donirane sadnice maslina, rogača, ljute naranče, smokava, limuna, košćele, murve, lavande, ružmarina, mirte ...  podijeliti lokalnom stanovništvu. Taj dan održat će se i edukativno predavanje doc.dr.sc. Marijane Pećarević i dr. Ivana Šimića.

Dječji vrtić Župa dubrovačka sudjelovat će u građanskoj inicijativi u sklopu projekta predškolaca „Naša Župa, čuvajmo je skupa“ provodeći tematski program kao što su izrada slikovnica, plakata i radova s prirodnim materijalima, te sadnjom autohtonog bilja.

O.Š. Župa dubrovačka izrađuje prikladne radove i poruke u sklopu inicijative, te će sudjelovati u samoj sadnji.
Svi radovi vrtića i škole bit će izloženi u parku u četvrtak od 9:00 do 11: 00 sati.

25.  i 26. Listopada organizirana je sadnja na javnim površinama U Srebrenom na Mljekari, u Čibači, na Donjem Brgatu u Postranju i na vidikovcu na Kozarini. Komunalno društvo Župa dubrovačka uredilo je površine i odradilo potrebne pripreme za sadnju  na navedenim lokacijama .

Pozivaju se svi zainteresirani volonteri da prate program sadnje na Facebook stranici DNŽ kolektivna sadnja drveća te da se pridruže u sadnji.

Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se - poručili su organizatori.