Četvrtak, 25 Travanj 2024
Od sutra škole otvorene za sve učenike od 1. do 4. razreda; Obveza dolaska u školu ili opravdanja izostanka

Od sutra škole otvorene za sve učenike od 1. do 4. razreda; Obveza dolaska u školu ili opravdanja izostanka

Sutra se većina učenika razredne nastave vraća u školske klupe. Kako se navodi u objavi na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, škole su otvorene za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole i učenici trebaju u ponedjeljak doći u školu, što povlači i obvezu dolaska u školu ili opravdanja izostanka.

Međutim, uvažavat će se objektivne okolnosti (npr. prijevoz učenika koji treba osigurati osnivač, preseljenje iz Zagreba zbog potresa) ili subjektivne okolnosti (npr. roditelj se boji poslati dijete u školu jer je u obitelji osoba koja boluje od teške bolesti) zbog kojih se može izostati.

Svaki izostanak treba opravdati, a i učenik se u svakom trenutku može vratiti u školu te učitelji trebaju biti u školi, barem prema rasporedu nastave.

Ako dijete, kao i do sada, prati Školu na Trećem i rješava zadatke i domaću zadaću kod kuće evidentirat će se  da učenik nije u školi i navesti razlog izostanka.

- Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju osnovnoškolski odgoj i obrazovanje obvezni su za sve učenike u Republici Hrvatskoj. U konkretnom slučaju učenik treba biti u školi ili ga roditelj treba ispričati na uobičajen način - navodi se u objavi na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja koju u cijelosti možete pročitati OVDJE.