Ispiši ovu stranicu
Srđ je Grad predstavlja kandidata; "Glas Župe u Županiji" Nikola Duper na Srđevskoj listi za Županijsku skupštinu

Srđ je Grad predstavlja kandidata; "Glas Župe u Županiji" Nikola Duper na Srđevskoj listi za Županijsku skupštinu

Stranka Srđ je Grad predstavila je svog kandidata iz Župe na kandidacijskoj listi stranke za skupštinu Dubrovačko neretvanske županije. Nikola Duper iz Mlina je treći na listi  Srđ je Grad, Možemo, Nova ljevica i Zaokret čiji je nositelj Marko Giljača kandidat ove stranke za župana.

- Moj politički angažman na županijskoj listi br. 7 koalicije Srđ je Grad, Možemo!, Nova ljevica, Zaokret predstavlja kontinuitet sudjelovanja u političkom životu još iz vremena dok sam živio u Italiji.  Odmah pri povratku u Župu 2014. godine priključio sam se Srđevcima, a na lokalnim izborima 2017. godine sam pokušao organizirati nezavisnu listu u Župi. Od tog sam pokušaja odustao, jer sam u stranci Župka prepoznao potencijal da kroz svoje političko djelovanje ostvare neke od ideala za koje se zalažem. I danas, premda ne dijelimo iste stavove o nekim pitanjima, smatram da su na dobrom putu da unesu toliko željene promjene u politički životu Župe i punim ih srcem podržavam u tom nastojanju. Godine 2018. sam zajedno s prijateljem pokrenuo portal Župa danas gdje i danas pišemo, bez cenzure i unatoč pritiscima vladajućih, o svim problemima koji tište Župu - rekao je Nikola Duper

- Svjestan sam da su predizborna obećanja već odavno pročitana i da ih više nitko ne shvaća ozbiljno. Zato se neću baviti obećanjima nego ću se obvezati unijeti i u Županijsku skupštinu dosadašnje beskompromisno zalaganje za opće dobro.
Mi Srđevci različito razmišljamo o mnogim pitanjima, ali jedinstveni smo u borbi za opće dobro, a ne za vlastite interese. Svjesni smo da se istinsko blagostanje pojedinca može ostvariti samo kroz blagostanje cjelokupne zajednice. To je cilj koji nas bezuvjetno povezuje.

Moje djelovanje u Županijskoj skupštini bit će rezultat rada grupe ljudi unutar stranke Srđ je Grad kao i suradnje s političkim subjektima iz Župe dubrovačke, a ne nastup usamljenog pojedinca. Na taj način Srđ je Grad već godinama djeluje u Gradskom vijeću grada Dubrovnika kao i u Županijskoj skupštini. Komunicirat ću s građanima i svakome zainteresiranom pojedincu pružiti priliku da svojim prijedlozima i savjetima doprinese boljitku naše općine i županije. Na raspolaganju će vam biti posebna internetska stranicu preko koje ćemo izmjenjivati informacije, a vrata mog ureda će biti otvorena za svakoga tko poželi sa mnom izravno komunicirati - poručio je Duper.


Govoreći o čemu će se u županijskoj skupštini,  ali i u kontaktu sa saborskim zastupnicima zalagati župski kandidat liste Srđ je Grad je istaknuo potrebu da se Župa prijavi što veći broj projekata na EU fondove.

- Dugogodišnje propuštanje da se iskoriste EU fondovi u našoj općini je zauvijek izgubljena prilika. Pozivam nove političke aktere u Župi da ovome pristupimo odmah nakon objave izbornih rezultata - rekao je.
    
Dalje ističe potrebu da se priključimo civiliziranim zemljama Europske unije po količini recikliranog otpada kao i kvalitetnom rješenju odlagališta, rješavanje problema kanalizacijskog sustava, koji je ne samo nasušna potreba lokalne zajednice nego i preduvjet kvalitetnog turističkog razvoja, hitno rješavanje potrebe lokalnog stanovništva za lukobranom i komunalnom lučicom, te paralelno pokretanje i  projekt komercijalnih nautičkih vezova koji bi doprinosio  raznovrsnosti turističke ponude, kao i ubrzani razvoj sustava sigurnosti i protokol prihvata i smještaja  turista u uvjetima sadašnje i moguće produljene pandemije, kako bi stvorili dojam sigurne i organizirane destinacije.

- Ako želite da budem glas Župe u Županijskoj skupštini zaokružite listu broj 7 koalicije Srđ je Grad, Možemo, Nova ljevica i Zaokret, na kojoj ćete naći moje ime na trećem mjestu - poručio je na kraju Nikola Duper.