Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Don Bernardo Pleše; Budimo povezani u molitvi i zajedništvu kako bi što lakše proživljavali ove teške trenutke

Don Bernardo Pleše; Budimo povezani u molitvi i zajedništvu kako bi što lakše proživljavali ove teške trenutke

Župnik Župe Svetog Ilara obratio se vjernicima svoje Župe s porukama i obavijestima o svetim misama za vrijeme krize izazvane širenjem bolesti COVID-19.  

Poštovani župljani Župe sv. Ilara

Kao što vam, je poznato po Odredbama biskupa HBK do daljnjega svete mise slave se bez naroda. Upute u Odredbama između ostalog donose:

1. Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

2. Svećenici neka slave svetu misu bez sudjelovanja zajednice, a u skladu s odredbama Rimskoga misala upotrijebit će se oblik „Reda mise bez naroda“. Neka istodobno žarko ustraju u molitvi Časoslova i razmatranju, prinoseći prošnje za Božji narod i sav svijet.

Ja ću svakoga dana u jutarnjim satima prikazujući Gospodinu molitve za cijelu župu, slaviti sv. misu na nakanu koja je toga dana zapisana, osim nedjelja, budući da smijem slaviti samo jednu misu i to s nakanom za narod. Raspored možete i dalje pratiti na web stranicama i Facebooku naše župe.

U svako doba slobodno me kontaktirajte putem telefona – 091 323 3921; 486 031,  ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Molitva je uistinu najjače snaga svijeta. Budimo povezani u molitvi i zajedništvu kako bi što lakše proživljavali ove teške i zbunjujuće trenutke.

Kao vjernici u ovim vremenima kušnje, pokušajmo kroz svjetlo vjere, u Isusa Krista, Njegovu pustinju, Muku, Smrt i Uskrsnuće zajedno s Njim, doživjeti i proživljavati to vrijeme kao vrijeme milosti. Vrijeme u kojem odjednom imamo „puno vremena“ kako sami za sebe, tako i za svoju obitelj, prijatelje, zajednicu.

Vrijeme mira i sabranosti. Automobili, zrakoplovi, brodovi, vlakovi … sve je stalo, ali život nije stao. Osjećamo to i vidimo kroz proljeće koje je počelo, kako u prirodi sve buja. Pridoda u sebi, Božjim kodom zapisanim, nosi snagu da procvjeta i plod da donese. Kao vjernici, kršćani u sebi nosimo snagu Duha Svetoga. Na valovima milosti Božje, vlastitog proljeća, dopustimo toj Sili da se prema Božjem zapisu rascvjeta i donese nam nešto novo. Da naši vlastiti koraci poprimaju normalan hod – bez žurbe. Da možemo doživjeti, osluhnuti, osjetiti kako nas sve zajedno vodi Providnost Božja. I kako smo svi u Njegovoj milosti. Da nas, unatoč svemu, zahvati virus optimizma i nade.

Neka vas uz Boji blagoslov prati i zagovor Blažene Djevice Marije i našeg nebeskog zaštitnika sv. Ilara.
Predlažem vam da svakoga dana, kada čujete zvono u 18,00 sati, uz pozdrav Gospi „Anđeo Gospodnji“,  zajednički izmilimo i molitvu našem nebeskom zaštitniku sv. Ilaru:

    MOLITVA SV. ILARU

Sveti naš zaštitniče Ilaru,
ti si posvetio župu Mline
kad si došao na ovaj prostor
kao Božji isposnik.
Kao što si nekada
zaštitio stanovnike ovog kraja
od opasnog zmaja i plimnoga vala
dižući svoje ruke k nebu
i utiskujući u zemlju
znak križa Gospodinova,
tako štiti i nas danas
svojim moćnim zagovorom
od duhovnih pogibelji
kojima smo izloženi u svijetu.
Isprosi nam čvrstu
i jasnu vjeru u Boga,
koju si i sam posjedovao.
Učini da s ponosom
nosimo kršćansko ime,
zauzeto služimo Kristu i braći ljudima
djelima svjedočeći vjeru na zemlji
dok, poput tebe, ne primimo
vječnu nagradu na nebesima.
AMEN!


Vaš župnik, don Bernardo Pleše

  • marketingA1