Petak, 19 Travanj 2024
Misama na otvorenom iza crkve na Dupcu Župljani proslavili blagdan Gospe od Obrane (FOTOGALERIJA)

Misama na otvorenom iza crkve na Dupcu Župljani proslavili blagdan Gospe od Obrane (FOTOGALERIJA)

Svečanim misnim slavljima na Dupcu vjernici i svećenici Župe dubrovačke proslavili su blagdan Gospe od Obrane nebeske zaštitnice naše općine. Uz posebne mjere opreza sukladno uputama biskupa mise su se slavile na otvorenom, na prostoru iza crkve od ranog jutra. Prvu su predvodili Franjevci, zatim Dominikanci u 11 sati misu je slavio župnik Župe Mandaljena don Vilim Petrović, a u 15 župnik Brgata i Postranja don Nikola Berišić.

-  Mi koji smo našli i vremena i volje, ali naročito potrebe, došli smo proslaviti i slaviti Gospu od Obrane ovdje na Dupcu. Donijeli smo svoje srce, moleći da dobro u nama uz Njezin zagovor poraste, a zlo i grijeh, da nestane, pa da možemo reći da se trudimo biti Njezina djeca. A “dobra djeca” - taj epitet treba zaraditi, zaslužiti.  Veliki pisac Maksim Gorki je napisao: “Svaki od nas ima tri majke; na nebu je Majka Božja, u kući je naša mati- majka priroda i u prirodi majka Zemlja!” Čovjek ne može bez njih bilo koju da izostavimo, što dokazuje bezbroj životnih situacija, izabiremo životarenje ili čak umiremo, postajemo siročad. Mi imamo našu Gospu od Obrane koja nas je sada očuvala od Covina 19 i od svih nevolja kroz povijest. Njoj se utječimo, nju molimo, a ona neka bude naša zagovornica kod  Boga - poručio je vjernicima don Nikola Berišić.

U 17 sati počela je misa koju predvode Isusovci, a u 19:00 misu će slaviti don Bernardo Pleše  župnik župe Svetog Ilara.

Donosimo fotogaleriju sa svete mise u 15 sati uz dvije slike s prvog jutarnjeg slavlja.