Petak, 19 Travanj 2024
Sutra počinje devetnica ususret blagdanu Male Gospe, proslava u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa

Sutra počinje devetnica ususret blagdanu Male Gospe, proslava u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa

Svetkovine Male Gospe u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku proslavit će se u utorak, 8. rujna, a središnje svečano euharistijsko slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta u 19 sati predvodit će krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Zbog epidemioloških razloga redoviti raspored misa u prostoru svetištu je prorijeđen pa će mise biti svaka dva sata odnosno prva misa će biti, kako je uobičajeno, u 4 sata ujutro, pa zatim slijede mise u 6 sati, 8 sati, 10 sati i u 12 sati. Poslijepodne će također biti još jedna misa s početkom u 17 sati.

Duhovna priprava za blagdan će se i ove godine odvijati kroz devetnicu koja počinje u nedjelju, 30. kolovoza. Svake večeri molit će se krunica i litanije Majke Božje u 18.30 sati, a u 19 sati počinje misa s propovijedi. Prvih pet večeri duhovnu obnovu predvodit će fra Josip Stanković, a zadnje četiri fra Josip Čibarić, kapucinski mladomisnici.

Oci kapucini pozivaju na poštivanje epidemioloških mjera: „Pozivamo na poštivanje mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i na poštivanje preporuka dijecezanskog biskupa, u svezi s čim vam preporučujemo da nosite zaštitne maske za lice, a dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance je u prostoru svetišta obavezno! Također za pristupanje sakramentu svete ispovijedi obavezno je nošenje zaštitne maske, a sveta se pričest prima isključivo na ruku.“

"Tebi dolaze svi što pomoć tvoju prose, i u srcu te svome nose!", geslo je pod kojim se ove godine odvija ovih deset dana posvećenih Gospi od Milosrđa u Gospinom polju.