Ispiši ovu stranicu
Blagdan Male Gospe - Hodočašće Gospi od Milosrđa u Gospino polje, mise svaka dva sata

Blagdan Male Gospe - Hodočašće Gospi od Milosrđa u Gospino polje, mise svaka dva sata

Tradicionalno, tijekom prošle noći brojni Župljani su se pješke uputili prema Gradu na hodočašće Gospi u Gospino polje.

Zbog epidemioloških razloga redoviti raspored misa u prostoru svetištu Gospe od milosrđa je prorijeđen pa će mise biti svaka dva sata odnosno prva misa je služena, u 4 sata ujutro, zatim  u 6 sati,  slijede u 8 sati, 10 sati i u 12 sati. Poslijepodne će također biti još jedna misa s početkom u 17 sati, a središnje svečano euharistijsko slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta u 19 sati predvodit će krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Oci kapucini pozivaju na poštivanje epidemioloških mjera: „Pozivamo na poštivanje mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i na poštivanje preporuka dijecezanskog biskupa, u svezi s čim vam preporučamo da nosite zaštitne maske za lice, a dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance je u prostoru svetišta obavezno! Također za pristupanje sakramentu svete ispovijedi obavezno je nošenje zaštitne maske, a sveta se pričest prima isključivo na ruku.“

Blagdan Male Gospe ima svoje početke u Jeruzalemu, u 5. stoljeću. Tada je, na mjestu gdje je prema predaji stajala Marijina rodna kuća, sagrađena crkva u čast svetoj Ani, Marijinoj majci. Kao spomen na ovu posvetu razvio se blagdan u čast Male Gospe.