Četvrtak, 18 Travanj 2024
Krizma u Mlinima; Kotorski biskup mons. Ivan Štironja podijelio sakrament sv. Potvrde 35 mladih Župe Sv. Ilara

Krizma u Mlinima; Kotorski biskup mons. Ivan Štironja podijelio sakrament sv. Potvrde 35 mladih Župe Sv. Ilara

Danas, na Mali Uskrs, u župi sv. Ilara u Mlinima  bilo je svečano prigodom podjele sakramenta sv. Potvrde kojem je pristupilo 35 mladih. Svečano Misno slavlje predvodio je i podijelio Sveti sakramenta mons. Ivan Štironja, Kotorski biskup.

U svojoj propovijedi na poseban način je pozvao mladiće i djevojke koji primaju sv. Potvrdu na razmišljanje: Koliko je ljubavi uloženo u njihov rast i sretan život. Od cvijeća kojim je okićena crkva ovom prigodom, do roditeljske brige i ljubavi koji se za njih neumorno mole Bogu, pa svećenika, župne zajednice, njihovih današnjih kumova i svih koji se s njima raduju. Na poseban način je naglasio vrijednost čovjekovog života u svjetlu uskrslog Isusa. Mira koji uskrsli Isus udahnjuje u apostole, te na jednak način na vjernike u svakom Svetom sakramentu. Pozvao je mlade neka s ljubavlju pristupaju Svetim sakramentima, makar o Božiću, Uskrsu, Velikoj Gospi ili prigodom proslave župnog zaštitnika. To je lijepi običaj u našem hrvatskom narodu koji daruje mir i obogaćuje život. Potaknuo je mlade koji primaju sv. Potvrdu - kao i sve vjernike - uvijek držati do svoje duše. Sve je u životu lijepo. Ipak, nije teško uvidjeti promatrajući, potres, ratove, pandemije, razne bolesti i nemoći kako je čovjek na krhkim nogama. Ako se ne brinemo za svoju dušu s pouzdanjem u Boga, ništa ne ostaje. Posvijestio je mladima  vrijednost  poštivanje svoje obitelji, župne zajednice kojoj pripadaju, jer tako izgrađujemo svoju Crkvu i hrvatski narod.

- Treba zahvaliti i časnim sestrama te vjernicima koji su priskočili u pomoć nakon potresa. Naime, crkva sv. Ilara je bila ukrašena i pripravna za svečano slavlje. Nažalost u ovom potresu pretrpjela je ozbiljna oštećenja, posebno na krovu. Tako je uslijed oronule žbuke sva osvanula u prašini i neredu. Čas. sestre i dio vjernika odmah su sve učinili i ponovno sve uredili za slavlje sv. Potvrde. Sve na slavu Božju - poručio je don Miljenko Babaić.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr