Četvrtak, 25 Travanj 2024
Župska osnovna škola nastavlja s nastavom po "B" modelu; Od 1. do 4. razreda u školi, od 5. do 8. online

Župska osnovna škola nastavlja s nastavom po "B" modelu; Od 1. do 4. razreda u školi, od 5. do 8. online

Od ponedjeljka 12. travnja učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Župa dubrovačka se vraćaju u školske klupe. Župska škola prema obavijesti koju jutros dobili roditelji nastavlja s nastavom po "B" modelu, tako da će učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda i dalje nastavu pohađati online.

Učenici prvih, drugih i četvrtih razreda nastavu će imati u staroj školskoj zgradi na Kantulama, a učenici trećih u novoj na Mljekari.

Produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda će se također odvijati po redovnom rasporedu.

Podsjetimo učenici svih osnovnih i srednjih škola u Dubrovniku, Župi i Konavlima nastavu su pohađali online od 25. veljače.


Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije po kojima dolazi do izmjena načina pohađanja škola u više jedinica lokalne samouprave.
Sukladno preporukama od ponedjeljka 12. travnja do 25. travnja na dubrovačkom području (Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle) osnovne škole idu po mješovitom modelu B, dok u srednjim školama ostaje preporuka za model C osim završnih razreda srednjih škola.

U dolini Neretve za sve škole je preporučeno provođenja modela C osim za učenike završnih razreda srednjih škola, a za općine na poluotoku Pelješcu, otoku Korčuli, Lastovu i Mljetu preporuča se uvođenje modela A uz dogovor svake škole pojedinačno s nadležnim epidemiologom.