Srijeda, 24 Travanj 2024
Za početak izgradnje kanalizacije Čibača stiglo pet ponuda, najpovoljnija tvrtke Miletić d.o.o.

Za početak izgradnje kanalizacije Čibača stiglo pet ponuda, najpovoljnija tvrtke Miletić d.o.o.

Danas su kroz postupak javne nabave otvorene ponude za izgradnju I faze sustava odvodnje otpadnih voda naselja Čibača i Poslovne zone Čibača (dionica od Kupara do ulice dr. Ante Starčevića).

Pristiglo je 5 ponuda za izvođenje radova, a najpovoljnija je ponuda tvrtke Miletić d.o.o. u iznosu od 3.524.867,50 (s uključenim PDV-om).

Sredstava su osigurna u proračunu Općine Župa dubrovačka, a očekuje se i sufinanciranje od strane Hrvatskih voda. Radovima će se pristupiti po završetku postupka javne nabave tj. zakonski propisanih rokova za eventualnu žalbu.

Paralelno s time, već je utijeku izrada Glavnog projekta za izdavanje građevinskih dozvola za II. i III. fazu kanalizacije Čibača, a zajedno s tvrtkom Vodovod Dubrovnik i Hrvatskim vodama i izrada projektne dokumentacije za cjelovit sustav Aglomeracije Župa dubrovačka koji uključuje kompletno rješavanje vodoopskrbe i što je najvažnije kanalizacije uključujući i dovršetak postojeće mreže kao i izgradnju pročistača s novim ispustom na već predviđenoj lokaciji u Kuparima.