Ispiši ovu stranicu
Četvrta sjednica župskog Općinskog vijeća; Prihvaćeno polugodišnje Izvješće o radu Općinskog načelnika (FOTO)

Četvrta sjednica župskog Općinskog vijeća; Prihvaćeno polugodišnje Izvješće o radu Općinskog načelnika (FOTO)

U velikoj vijećnici zgrade Općine danas je održana četvrta sjednica ovog saziva župskog Općinskog vijeća, prva nakon konstituirajuće koja je održana uživo uz prisustvo svih 13 vijećnika. Sjednica je održana uz pridržavanje mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 12. studenoga i provjeru COVID potvrda na ulasku u zgradu općine.

Prihvaćeno je polugodišnje Izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Župa dubrovačka za razdoblje od  1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine,  polugodišnje izvješće  o  izvršenju  Proračuna  za  2021.  sa  izvršenjem Programa rada u 2021. godini te izmjene i dopune Proračuna za 2021. godinu s izmjenama i dopunama Programa rada za 2021. o kojima više donosimo sutra.

Usvojeno je Izvješće  o  provedbi  plana  upravljanja  imovinom  u  vlasništvu Općine Župa dubrovačka za 2020. godinu, a Dječjem vrtiću Župa dubrovačka vijećnici su dali suglasnost na Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada koje se odnose na sistematizaciju radnih mjesta.

Dodatkom Sporazuma sa Zakladom Antun Miloslavić o međusobnim pravima i  obvezama u svezi realizacije projekta Kulturno-informativni centar "Antun Miloslavić" utvrđeno je da će se za to predviđeni prostori privremeno koristiti u svrhu odvijanja nastave do dovršetka planirane dogradnje zgrade  škole na Mljekari, nakon čega bi se dovršila realizacija projekta Kulturno-informativnog centra.

Izmjenama  i  dopunama  Odluke  o  raspoređivanju  sredstava iz Proračuna Općine Župa dubrovačka namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka u 2021. godini navedena odluka je usklađena sa smanjenjem broja vijećnika u odnosu na prošli saziv s 15 na 13 te su proračunska sredstva za navedenu svrhu određena u visini od 58.086,00 kuna.

Prihvaćeni su i zaključci o kupnji suvlasničkih udjela čestice zemlje u K.O. Petrača s ciljem izgradnje sustava odvodnje oborinskih voda i autobusne stanice u naselju Petrača,  te niz odluka vezanih uz komunalne djelatnosti i komunalnu infrastrukturu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr, urednik