Ispiši ovu stranicu
Nardelli za RTL Direkt; "Da se mene pita troškove testiranja ne bi platio ni jednom zaposleniku"

Nardelli za RTL Direkt; "Da se mene pita troškove testiranja ne bi platio ni jednom zaposleniku"

Čelnici Općina Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje i Grada Dubrovnika sinoć su za RTL Direkt komentirali besplatna testiranja koja idu na teret jedinica lokalne samouprave.

Ekipa RTL Direkta posjetila je župski vrtić i Općinu.

- U ovaj vrtić u Općini Župa Dubrovačka ide 500 djece. Na njih pazi 87 zaposlenika. Većina ih je cijepljena, 14 nije. A u ured računovodstva u Općini na stol stižu računi za testiranje tih 14 - navodi RTL Direkt.

- Djelatnici donose račun i donose zahtjev za refundaciju i nakon toga će ovaj ići isplata - rekla je Marija Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.   

- Da se mene pita troškove testiranja ne bi platio ni jednom zaposleniku, međutim uputa od strane nacionalnog stožera kaže da mi to moramo platiti što ćemo i napraviti - rekao je načelnik Silvio Nardelli.

Na pitanje jeste li za obavezno cijepljenje Nardelli je odgovorio da zagovara cijepljenje međutim ipak bi ostavio svakome  da za sebe odluči hoće li se cijepiti ili neće se cijepiti.

Isto mišljenje u navedenoj emisiji su iskazali i načelnik općine Konavle Božo Lasić. Načelnik Dubrovačkog primorja Nikola Knežić je rekao da  njihov proračun ovaj trošak neće previše opteretiti jer je onih koji se trebaju testirati manje od deset. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je izračunao da će mu do kraja godine za trošak testiranja trebati 300 tisuća kuna

- Ako se ova mjera nastavi i u sljedećoj godini, zalagat ću se da to ne bude na teret jedinica lokalne samouprave - poručio je Franković.

Više pročitajte OVDJE

Izvor; RTL
foto; screenshot RTL

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr